چطور رزومه بنویسیم

این روزها موسم فرستادن مدارک و تقاضای پذیرش دانشگاهیست و بچه های دانشجوی زیادی در حال تلاش برای پیدا کردن دانشگاهی برای ادامه تحصیل هستند. یکی از اتفاقات فرخنده افزایش تعداد دانشجویان رشته های بازرگانی: اقتصاد، مدیریت، مالیه، بازاریابی و غیره است.  در این چند سال گذشته معمولا فرصتی پیش می آید تا رزومه چند نفری را ببینم و مرور کنم. این رزومه ها معمولا در چند نکته مشترک هستند  و این اشتراک یکبار باعث شد تا کارگاهی هم درباره رزومه نویسی برگزار کنم.

اول. فرمت و ساختار:  سعی نکنید از یک ساختار عجیب غریب استفاده کنید.  رزومه باید شاخص باشد و برای شاخص بودن عجیب بودن و استفاده بی رویه از  حروف سیاه شده bold  لازم نیست. سعی کنید ساختار و فرمت مطالب زیبا باشد و خواندن برای خواننده آسان. معمولا خواننده احتمالی رزومه شما وقت زیادی را صرف آن نمی کند پس بهتر است که نظر او را در ثانیه های اول جلب کنید.

دوم. خلاصه یا summary باید مختصر و مفید باشد و از یک یا دو خط بیشتر نباشد. روی نقطه قوتتان تاکید کنید و سعی کنید دلیل اصلی مناسب بودنتان برای ادامه تحصیل و دلیل اصلی مناسب بودن دانشگاه را در این سطر بنویسید.

سوم. محتوی: شاید مهمترین نکته درباره رزومه های ایرانی محتوای آنهاست. بسیارند دوستانی که  لیستی از عناوین شغلیشان را ارائه می کنند بدون آنکه از خودشان بپرسند برای خواننده احتمالی که با بازار ایران بیگانه است «معاون اجرایی فاز دوم پروژه ایکس در شهر الف استان ب» معنا و مفهومی ندارد. در یک رزومه وظایف محوله و کار انجام شده بسیار مهمتر از عنوان شغلیست. بهترین کار این است که برای عنوان شغلی معادل کاریش را در کشور مورد نظر پیدا کنید:  researcher, consultant, engineer,  business  analystاین عناوین در فارسی معادل کار شما نیستند ولی به خواننده تصویر دقیقی از کار اصلی شما می دهند. در گام بعدی در چند بخش، هر کدام چند سطر کوتاه، وظایف محوله و مهمترین دستاوردهایتان را تشریح کنید. مهم کاریست که کرده اید و در شرح کار باید سلیقه خواننده را در نظر بگیرید. گفتن اینکه شما در منطقه محروم کار کرده اید کافی نیست باید بگویید که مهمترین چالش و دستاورد شما در این مناطق چه بوده است.

چهارم. دستور زبان: حتما از کسی که زبان تدریس دانشگاه هدف را خوب می داند بخواهید تا از نظر دستوری متن شما را چک کند. شما نمی خواهید خواننده فکر کند شما نخواهید توانست درسها را بفهمیدیا منظورتان را به استادتان برسانید.

پنجم. قبل از تهیه رزومه تان به سراغ وبسایت دانشگاه بروید و رزومه اساتید و دانشجویان فعلی را بخوانید.  هم می توانید از فرمت این رزومه ها استفاده کنید و هم می توانید ساختارشان را مبنا قرار دهید.  اگر واژه ای هست که بنظر می رسد در اکثر رزومه ها تکرار شده است از آن در متن خودنان استفاده کنید یا مترادفش را بکار ببرید.

ششم.  نگران نباشید و درباره خودتان و کارهای خودتان خرف بزنید. مهم نیست کاری که کرده اید چقدر مهم بوده است، مهم نحوه ارائه است.غلو و اغراق نه تنها که کمکی نمی کند بلکه دردسرساز هم می شود. الان در اکثر دانشگاههای معتبر چند نسل دانشجویان ایرانی حضور دارند و هیاتهای علمی برداشت نسبتا خوبی از کارهایی که انجامشان در ایران ممکن است دارند. سعی کنید درباره اهمیت و کاربرد پروژه ها بیشتر صحبت کنید تا درباره تکنیکهایی که در ایران اصولا کاربردی نداشته اند.

هفتم. عکس: اگر برای دانشگاههای ایالات متحده اقدام کنید الصاق عکس ضروری نیست و اگر عکسی ضمیمه می کنید سعی کنید عکس حرفه ای باشد. از افراط و تفریط در لباس و ظاهر خودداری کنید.

برای اطلاعات بیشتر می توانید به این منابع (1, 2, 3) مراجعه کنید.

موفق باشید.

1 دیدگاه برای «چطور رزومه بنویسیم»

مال خودتان را بیفزایید

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

ساخت یک وب‌گاه یا وب‌نوشت رایگان در WordPress.com. قالب Baskerville 2 از Anders Noren.

بالا ↑

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: