تقاضا برای پس انداز به دلار

گرچه بانک مرکزی در حال کنترل بازار با استفاده از توزیع دلار در بازار است. اما نباید فراموش کرد که همیشه در چنین روزهایی گروه دیگری به متقاضیان دلار اضافه می شود و آن کسانی هستند که با توجه به احتمال سقوط ارزش ریال می خواهند پس اندازهای شخصی خود را به دلار تبدیل کنند تا اول قدرت خرید واقعیشان تغییر نکند و دوم به ارزی پس انداز کرده باشند که قیمتش در حال افزایش است.
در نتیجه خود خبر افزایش قیمت دلار می تواند به افزایش تقاضا دامن بزند و باعث افزایش بیشتر نرخ آن بشود. البته می شد از همه این التهابها جلوگیری کرد و برابری دلار و ریال را به نرخ واقعی آن نزدیک می کرد. خوب است که سروران ارجمند در نظر داشته باشند اقتصاد فقط قیمت دلار یا فقط سوبسیدها نیست بلکه جمع اینهاست. در ضمن قیمت دلار نه پرچم ایران است و نه افتخار ملی. در هیچ اقتصاد توسعه یافته ای مردم اینقدر درباره قیمت دلار غیرتی نیستند که ما هستیم.
همین افزایش حجم واردات در سالهای گذشته نشان ارزان بودن کاذب دلار در بازار فعلیست. حالا بازار در حال واکنش است. یادداشت خوب صادق را از دست ندهید.

6 دیدگاه برای «تقاضا برای پس انداز به دلار»

مال خودتان را بیفزایید

  1. سلام
    این جمله رو من متوجه نشدم. می‌شه بیشتر توضیح بدید:

    «همین افزایش حجم واردات در سالهای گذشته نشان ارزان بودن کاذب دلار در بازار فعلیست.»

    با توجه به این‌که بعد از یکسان سازی نرخ ارز، قیمت ارز در بازار همواره تعادلی بوده، منظور از «ارزان بودن کاذب» چیست؟

  2. یاسر جان
    نرخ ارز تعادلی بوده است ولی همه متفق القولند که هر وقت حجم تقاضا بالا رفته است با تزریق دلار و افزایش عرضه قیمت ثابت نگه داشته شده است. چون منبع این عرضه درآمد نفت بوده است و نفت محصول نیست بلکه سرمایه هستش این نرخ نشانه تعادل صادرات و واردات نیست و عملا دولت از طریق درآمد نفتی به واردات سوبسید می داده است. توجه داشته باش که ظرف پنج سال واردات ما دو برابر شده است و این رقم کمی نیست.

  3. از بابت توضیحات فوق متشکرم ، اما هنوز برایم این سوال باقی است که با توجه به شرایط بازار و قوانین کشوری ، آیا خرید ارز از بازار آزاد و ذخیره در یک از حسابهای ارزی بانکها ایرانی منتقی است و این پس انداز یا برداشت با منع قانونی مواجه نخواهد شد ؟
    متشکرم

  4. تا آنجایی که من می دانم اینکار تابع مقررات و آئین نامه های متفاوت و بعضا متناقضی هست. و همیشه امکان تغییر ضوابط بانکی وجود دارد.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

وب‌نوشت روی WordPress.com. قالب Baskerville 2 از Anders Noren.

بالا ↑

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: