آیا دانشگاه آزاد خصوصی است؟‌

دوستان عزیز اقتصاد دان و اقتصاد ندان آیا دانشگاه آزاد را خصوصی می دانید و چرا؟ بیایید یک بحث در اینباره داشته باشیم.

12 دیدگاه برای «آیا دانشگاه آزاد خصوصی است؟‌»

مال خودتان را بیفزایید

  1. خصوصی ست .
    چون رفتاری شبیه بنگاه خصوصی داره . منافع دانشگاه و هییت مدیره ( رییسه ؟ ) در یک جهته . ولی یک موضوعی هست که من از اون بی اطلاع هستم . شنیده ام که دانشگاه آزاد سود توزیع نمی کنه . یعنی هر درآمدی باید صرف گسترش و بهبود عملکرد دانشگاه بشه . این به نوعی اون جنبه ی خصوصی بودن رو مخدوش می کنه . بیشتر شبیه یک بنیاد خاص می شه . طبعتا اگر دانشگاه اعلام بکنه که ما می خواهیم مثلا وارد بورس بشیم هیچ آدم عاقلی انگیزه ای برای سرمایه گذاری در همچین جایی رو با هدف کسب سود نمی تونه داشته باشه . پس از اساس معلوم نیست که دانشگاه آزاد با سرمایه ی چه شخصی تشکیل شده و چیز هایی با این فروض ما نامعلوم باقی می مونن . در واقع انگیزه ی هییت رییسه مثلا در این مورد شاید کسب افتخار باشه و چیز هایی از این قبیل . از این جهت می شه گفت خصوصی نیست .
    ولی در مورد اینکه اختیار داره در اداره و این ها به نظر می آد مختار باشه .

  2. سلام علی.

    مطمئن نیستم خصوصی کامل باشد. اول این که در حوزه‌هایی وارد می‌شود که لزوما سودآور نیست ولی به عنوان یک نهاد علمی در آن شرکت می‌کند. از آن مهم‌تر از بسیاری امکانات استفاده کرده که به سادگی در اختیار یک شرکت خصوصی قرار نمی‌گیرد.

    در جواب پیمان: این که شرکتی سود تقسیم نکند اصلا و ابدا مانعی برای حضور در بورس نیست. برخی شرکت‌های بزرگ در دنیا سود تقسیم نمی‌کنند و اتفاقا موفق هستند. به علت مالیات مضاعف اتفاقا هر قدر شرکت سود کم‌تر توزیع کند برای سهام‌داری که در درصد بالای مالیاتی قرار دارد جذاب‌تر است. ولی ایده‌ات خیلی جالب است. چرا دانش‌گاه آزاد وارد بورس نمی‌شود؟ باید این را به مسوولینش گفت. اگر به من اجازه دهی همین موضوع را در مقاله‌ای بسط می‌دهم.

  3. در جواب حامد: برای من جالب است که ما از نقطه نظر منافع و یا حداکثر سازی سود «خصوصی بودن» را تعریف می کنیم. منظور من از این سوال بیشتر این بود که چطور «خصوصی» را تعریف می کنیم. خیلی ممنون از نظرت.

  4. به نظر من که غیر انتفاعی است. البته شاید ما باید به اساسنامه این دانشگاه نگاه کنیم تا ببینیم که خودشان چه تعریفی کرده اند. ولی به دلیل اینکه این دانشگاه سهام دار ندارد و هدفش ایجاد سود نیست ولی درآمد کسب می کند غیر انتفاعی است.

  5. تا جاييکه من يادمه دانشگاه آزاد «اسلامي» سال شصت و پنج، با نظر موافق امام خميني، با مديريت آقای جاسبی و همکاری آقای رفسنجانی راه اندازی شد. واضحه که همه افرادی که در راه اندازيش نقش داشتن از مديريت رده بالای دولت (به مفهوم کليش) بودن. احتمال اينکه سرمايه اش از اموال شخصی کسی بوده باشه هم خيلی بعيده. پس نميشه که دانشگاه آزاد رو يه نهاد خصوصی بدونيم. در اون مقطع خاص تاريخی (دهه شصت شمسي) ايران اقتصادی شبه کمونيستی داشت و مفهوم مالکيت شخصی برای دانشگاه اصولن چيز جالبی هم نبود!

  6. البته ببخشيد که من در زمينه ای که ربطی به کارم نداره نظر دادم! فقط خاطرات گذشته ام رو گفتم! نظر اصلی با اقتصاد دانان عزيز است…

  7. به علی : مرسی علی جان که لینک دادید ولی چون کم مینویسم می ترسم نا امید بشید !

    به حامد : درست می گی حامد و من اشتباه کردم در مورد تقسیم سود . ضمنا هیچ ایرادی نداره و خوشحال می شم که بحثت رو دنبال بکنم .

  8. می شه گفت خصوصی به مجموعه ای ( بنگاهی ) گفته می شه که صاحب ( ان ) مشخص داشته باشه و صاحب اون در ارتباط با چگونگی بکار گیری مجموعه و تملک اون اختیار تام داشته باشه .مثلا دلش بخواد بره اون رو به پول نزدیک بکنه یا گسترش بده و از این قبیل . که احتمالا خیلی هم صفر و یکی نیست .

  9. تا جايي كه من مي دانم دانشگاه آزاد يك موسسه عمومي غير دولتي است بر اساس تعريفي كه از اين دست موسسات وجود دارد.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

ساخت یک وب‌گاه یا وب‌نوشت رایگان در WordPress.com. قالب Baskerville 2 از Anders Noren.

بالا ↑

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: