با تشکر از استقبال خوبی که از بخشهای اول و دوم این نوشته ها شدند. قبل از آنکه به سراغ بخشهای سابقه کاری و تحصیل برویم خوب است درباره ترتیب این بخشها صحبت کنیم. ترتیب بخشهای تجربه کاری٬ تحصیل٬ فعالیت علمی یا پژوهشی مطابق شغل شما و علاقه مخاطب احتمالی تغییر می کند.
مشاغل اجرایی: در این مشاغل بهتر است از ترتیب: تجربه کاری از موقعیت شغلی فعلی تا اولین موقعیت شغلی٬ سازمانهای حرفه ای که عضو آنها هستید٬ گواهینامه های تخصصی٬ تحصیلات٬ زبانها٬ مهارتها و سرگرمیها استفاده کنید یا:
Experience, Organizations, Certificates, Education, Languages, Skills, Hobbies
مشاغل دانشگاهی: ترتیب مناسب دراین مشاغل:تجربه٬ مقالات منتشر شده علمی٬ تحصیلات٬ سازمانهای حرفه ای و انجمنهای علمی٬گواهینامه های تخصصی٬ زبانها٬ مهارتها و در نهایت سرگرمیها می باشد. یا:
Experience, Publication, Education, Organizations, Certificates, Languages, Skills, Hobbies
تازه فارغ التحصیل: اگر به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده اید و بیشتر تجربه شما تجربه ناشی از تحصیل است آنگاه از ترکیب: تحصیلات٬ تجربه٬ گواهینامه های تخصصی٬ زبانها٬ انجمنها و سرگرمیها استفاده کنید. این مهم است که در نظر داشته باشید بعنوان یک تازه فارغ التحصیل مدرک و پایان نامه شما می توانند بیانگر این باشند که شما از تواناییهای لازم برخوردارید. از غلو کردن خودداری کنید و خودتان را دست کم هم نگیرید. کاری را که بلدید ذکر کنید و یادتان باشد که همه می دانند شما می توانید یاد بگیرید.
حالا می توانید این سرفصلها را پر کنید. مهمترین بخش هر پروفایلی تجربه شما می باشد. چطور درباره تجربیات خود صحبت می کنید؟
تجربه: تجربه شما در یک سازمان و یا شرکت شامل کارهاییست که شما در آن مجموعه کرده اید. بسیاری از پروفایلهای لینکداین تنها شامل عنوان یا سمت فرد و مدت زمان فعالیت او در شرکت مذکور هستند. شاید یک مدیربازرگانی همه جا مدیربازرگانی باشد ولی فعالیتهای او متفاوت و گوناگون است. اگر پروفایل خود را به زبان انگلیسی می نویسید باید در نظر داشته باشید که خواننده آن شاید اصلا شرکت شما را نشناسد. در نوشتن تجربه خوب است این نکات را در نظر داشته باشید:
اول. اگر شرکت شما در لینکداین پروفایل دارد وقتی نام آن را وارد می کنید از شما پرسیده می شود که آیا می خواهید این موقعیت کاری را به آن شرکت لینک کنید یا نه. حتما اینکار را انجام بدهید. در درجه اول باعث می شود شرکت بنظر واقعی بیاید و دوم لوگوی شرکت در پروفایل شما فعال می شود و باعث می شود پروفایل حرفه ای تر بنظر بیاید. از سوی دیگر وقتی فردی به پروفایل شرکت مراجعه می کند٬ می تواند پروفایل شما را بعنوان یکی از کارمندان ببیند.
دوم. در ۲ یا ۳ جمله خلاصه ای از کاری که می کنید را شرح بدهید. اگر مدیر هستید چه کاری را مدیریت می کنید؟
سوم.از افعالی استفاده کنید که شما را در حین انجام کار نشان می دهند نه مسوول. مثلا «مدیر بازرگانی مسوول فروش محصولات شرکت در استان زنجان» شما را یک صاحب منصب پشت میز نشین بی ذوق نشان می دهد. ولی «مدیر فعالیتهای بازرگانی شرکت در استان زنجان که فعالیتهای گسترش بازار را رهبری می کند» به مراتب بهتر است. نشان بدهید شما چکاری کرده اید. وگرنه همه آدمها عنوان یا عناوینی دارند.
چهارم. از کلیدواژه های مربوط به شغلتان استفاده کنید. مدیر بازرگانی می تواند از کلیدواژه های مربوط به شغلش استفاده کند. این باعث می شود که پروفایل شما در جستجوها راحت تر پیدا شود. این کلیدواژه ها می توانند شامل مهارتهای شما هم باشند.
پنجم. ساده و واضح بنویسید. از واژه های تخصصی مکرر استفاده نکنید. واضح نوشتن تجربه شما را قابل فهم می کند.
ششم. از زمان حال برای شغل فعلی و زمان گذشته (ماضی) برای شغلهای قبلی خود استفاده کنید. سعی کنید از نظر دستور زبان متن شما با زمان فعالیتهایتان سازگار باشد.
هفتم. لازم نیست برای هر کاری یک بولت پوینت تعریف کنید. هر بخش می تواند چند جمله درباره یک سری از فعالیتها باشد. در نوشتن شرح فعالیتهایتان بر دستاوردهایتان تاکید کنید. چقدر فروش افزایش پیدا کرده است؟چقدر هزینه ها کم شده اند؟کارها چقدر بهتر انجام می شوند؟
هشتم. بر روی دستاوردهایتان تاکید کنید. بجای اینکه بگویید «در پی افزایش ۱۵ درصدی فروش محصولات شرکت به مدیریت بازرگانی شرکت در استان زنجان ارتقاء پیدا کردم» بگویید «در دوران مدیریتم فروش محصولات شرکت ۱۵ درصد افزایش پیدا کرد».
نهم. دستور زبان و متن را چه در زبان فارسی و چه به زبان انگلیسی چک کنید. خوب نوشتن یعنی شما مهارت برقراری ارتباط را دارید و این مهارت کمی نیست.
دهم. مطالب مرتب و مدارک مستند را ضمیمه کنید. در هر بخش تجربه می توانید با اضافه کردن لینک مطلب یا گزارشی را ضمیمه کنید. عکسی بگذارید یا ارائه خودتان را ضمیمه کنید. بعنوان مثال اگر بعنوان مدیربازرگانی شرکت در استان زنجان اسمتان در رسانه ها آمده است٬ حتما آن لینک را ضمیمه کنید تا در گزارشتان دیده شود.