درباب دزدیده شدن مجسمه های تهران

انگیزه وقوع یک جرم چیست؟ مورگان کلی در سال 2000 رابطه نابرابری و وقوع جرم را در جوامع شهری بررسی می کند.  پیش از او پیشفرض اصلی محققان این بوده است که نابرابری باعث افزایش وقوع جرم می شود (بکر 1968، مرتون 1938و مک کی 1942)  کلی با بررسی اطلاعات شهری نتیجه متفاوتی بدست می آورد.  در این تحقیق او از داده های آماری اف بی آی در 1991 استفاده می کند. و متوجه می شود که جرایم علیه اموال و املاک شامل: سرقت، تخریب و ماشین دزدی الگوی رفتاری متفاوتی با جرایم جنایی مانند قتل و تجاوز دارند. نابرابری بر جرایم منجر به سرقت و تخریب اموال تاثیری ندارد. این نتایج مشابه نتایج تحقیق مشابهیست که توسط  ما چین و مگیر  (1999) درباره شهرهای بریتانیا انجام شده است. در مدل مورگان کلی افزایش جمعیت شهری و فقر باعث افزایش جرایم علیه اموال از جمله جرائم منجر به تخریب می شوند.  از سوی دیگر مطابق نتایج این مدل افزایش اقدامات پلیس بر علیه اینگونه مجرمان باعث کاهش شدید نرخ ارتکاب جرائم می شود . متاسفانه افزایش فعالیت پلیس باعث کاهش جرائم همراه با خشونت نمی شود و نابرابری عامل اصلی افزایش این جرائم می ماند.

حالا اگر فرض کنیم نتایج این مقاله قابل استفاده در کلانشهر تهران است. می توانیم بگوئیم فقر می تواند یک انگیزه سرقت مجسمه های شهر ما باشد. اما برای جلوگیری از سرقت آنها افزایش فعالیت پلیس در محافظت از اموال عمومی راه حل خوبی است. ما همچنان می توانیم فرض کنیم نابرابری سطح زندگی در محله های مختلف شهر مشوق اینگونه جرایم نیست، ولی افزایش جمعیت شهری باعث افزایش احتمال وقوع چنین جرائمی می شوند.  در نهایت شاید سارقان بدنبال برنزی باشند که از ذوب این مجسمه ها بدست می آیند، حالا شاید ما از نابرابری برای توجیه این اقدام استفاده کنیم، اما بنظر نمی رسد این فرضیه با داده های آماری و تحقیقات موجود پذیرفتنی باشد.

4 دیدگاه برای «درباب دزدیده شدن مجسمه های تهران»

مال خودتان را بیفزایید

  1. سلام
    اصلا موضوع دزدی نیست و شهردار به کنایه به این اشاره کرده. چطوریه که مجسمه ای داخل دانشکده دامپزشکی با نگهبان دزدیده! می شه. همش برنامه هستش

  2. دقیقا واتسون عزیز! پس چه کسیست که می تواند مجسمه را بردارد اما احتیاج دارد آنرا دزدی جا بزند!

  3. یک انگیزه می تواند این باشد که مجسمه ها را بدزدی برای شهر های کوچک در شهرستان!
    شاید انگیزه ی دیگر مسائل سیاسی و مفتضح کردن نیروی انتظامی باشد.
    به نظر می رسد هزینه ی دزدیدن و آب کردن مجسمه ها (هزینه ی فرز و ابزار برش، جرثقیل، احتمال دستگیر شدن و ذوب کردن فلز) بیشتر از درآمد آن یعنی 6 میلیون تومانی که همشهری جوان تخمین زده است.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

وب‌نوشت روی WordPress.com. قالب Baskerville 2 از Anders Noren.

بالا ↑

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: