عنوان: بازگشت اقتصاد رکود و بحران 2008
نویسنده: پاول کروگمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد
ناشر: دبلیو. دبلیو. نورتون و شرکا W. W. Norton & Company
سال انتشار: 2009
کتاب حاضر ویرایش بروز شده ای از کتابیست که کروگمن درباره بحران اقتصادی آسیای جنوب شرقی در دهه نود نوشته است، که در 1999 منتشر شد. اکنون تقریبا یک دهه پس از چاپ اول کتاب در میان بحران دیگری خواندن آن می تواند باعث شود تا با دیدی تازه به دلایل و راه حلهای بحران کنونی بنگریم.
او در مقدمه کتاب با مرور آراء و عقاید اقتصاددانان در دهه گذشته نشان می دهد چگونه این باور که نوسانات اقتصاد کلان دیگر مهار شده اند و تکرار بحران بزرگ 1930 دیگر ممکن نیست باعث شد تا بسیاری نشانه های آغاز بحران کنونی را جدی گرفته نشوند. او همچنین یادآور می شود که یافتن راه حل مناسب از هر چیز دیگری مهمتر است.
این کتاب بهیچوجه در محکومیت اقتصاد بازار و سرمایه داری نوشته نشده است. کروگمن در مقدمه آن یادآور می شود که اصل بازار رقابتی و اقتصاد سرمایه گذاری در همه جا پذیرفته شده اند. او در مقدمه کتاب اقرار می کند: » که این کتاب درباره این نیست که چه اتفاقی افتاد، بلکه درباره این است که چرا [بحران] اتفاق افتاد. این یک نوشته تحلیلی است درباره اینکه چگونه باید چنین رویدادهایی را تجزیه و تحلیل کرد.» در نتیجه از ابتدا با استفاده از مثالهای ساده او بیشتر به تحلیل سیاستها می پردازد و حدس خود را درباره دلیل و علت اصلی بروز این حوادث ارائه می کند. قطعا نظرات او مجادله برانگیزند و آقایان منکیو و لوکاس با بسیاری از تحلیلهای او مخالف خواهند بود. با اینحال کروگمن به زبانی ساده کتاب جذابی درباره یکی از بزرگترین چالشهای در پیشرو نوشته است. سادگی نوشتار کتاب و تکیه او بر مثالهایی جالب و حتی عامیانه باعث می شود تا این کتاب برای خواننده عادی جالب باشد، حتی اگر یک اقتصاددان کتاب را بقدر کافی عمیق نداند.
سلام نمی خوایید یه تحلیلی از سخنان میر حسین در بخش اقتصادی بدید؟
بخصوص این مصاحبه اخیر مطبوعاتیش:
http://www.ghalamnews.ir/news-4943.aspx
جالب است نه؟
جالب که هست اما جالب تر از اون اینه که جواب ایمیل آدمو ندهند..نه؟
مگه به من ایمیل زدی؟