در پایان دومین هفته ماه دسامبر اولین کنفرانس اقتصاد ایران در دانشگاه ایلینوی برگزار شد. بسیاری از اقتصاددانان برجسته و محققان اقتصاد ایران در این کنفرانس حضور داشتند و به ارائه نتایج تازه ترین تحقیقات خود و بحث درباره آنها پرداختند. از جمله حاضران می توان به اساتیدی مانند(به ترتیب حروف الفبا) هاشم پسران، حسن حکیمیان، جواد صالحی اصفهانی، هادی صالحی اصفهانی، فیروز گهوری، گیتی نشات و وحید نوشیروانی اشاره کرد. نسل جوان محققان شامل چندین دانشجویان دکترای اقتصاد از دانشگاههای ایلینوی، ویرجینیا تک، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (یو اس سی)، دانشگاه تگزاس-آستین، دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، دانشگاه کمبریج و دانشگاه گوته آلمان بودند. این کنفرانس باعث شد تا نسل جدید پژوهشگران اقتصاد ایران با پیشکسوتان این تحقیقات آشنا شدند. پروفسور گری بیکر برنده جایزه نوبل اقتصاد و استاد اقتصاد دانشگاه شیکاگو نظرات خود را درباره تحقیق درباره اقتصاد ایران با حضار در میان گذاشت و پروفسور هاشم پسران از دانشگاه کمبریج بعنوان سخنران مدعو صحبت کرد.
این گردهمایی علمی از چند جهت قابل توجه بود. اول کیفیت مقالات در سطح بسیار بالایی قرار داشت و چه در زمینه تحلیل و چه از نظر روشها بکار رفته از روند معمول تحقیقات اقتصادی در ایران و خاورمیانه متمایز بود. بسیاری از پژوهشها با استفاده از آخرین ابزار تحلیلی نوشته شده بودند و برخی از جدیدتری تکنیکهای اقتصاد سنجی Information Based Econometrics استفاده می کردند.
کارهای ارائه شده توسط دانشجویان دکترا چه از نظر ابزارهای تحلیل و آنالیز و چه از جهت تاکید ایشان در استفاده از آمار و اطلاعات منابع ایرانی در خور توجه بودند. این دانشجویان بازار خودرو، ساختار اوپک و روند متغیرهای اقتصاد کلان ایران را بررسی و تحلیل کرده بودند. از هر مقاله با پرسشها، پیشنهادات و نقطه نظرات گوناگون حضار استقبال شد که برای پاسخ به برخی پرسشها تحقیقات بیشتری لازم و ضروریست.
برگزاری موفقیت آمیز این کنفرانس بدون تلاشهای خستگی ناپذیر دکتر هادی صالحی اصفهانی که طرح برگزاری این کنفرانس را ارائه کرده بودند و با بسیج منابع وامکانات دانشگاه ایلینوی آنرا محقق ساختند، و بدون مساعدت و همیاری دانشگاه ایلینوی میسر و ممکن نبود. همچنین همیاری اساتید ایرانی این دانشکده آقایان دکتر گهوری و دکتر طوسی اردکانی، و دانشجویان ایرانی دکترای اقتصاد، بویژه مهمان نوازی ایشان، در خور تقدیر است.
و این تنها یک آغاز است. برگزاری اولین کنفرانس اقتصاد ایران امید به تحقیق پویا، مولد و تیزبین درباره اقتصاد ایران را تقویت کرده است. دومین کنفرانس اقتصاد ایران در پائیز آینده در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی برگزار خواهد شد و از هم اکنون از علاقمندان دعوت شده است تا مقالات خود را برای ارائه در این کنفرانس ارسال نمایند. حضور گسترده اقتصاددانان و محققان ایرانی و بویژه اساتید دانشگاههای کشور باعث غنای بیشتر چنین گردهماییهایی خواهد شد. جای اساتید دانشگاههای ایران در ایلینوی خالی بود. متاسفانه علیرغم تلاشهای برگزار کنندگان و امید فراوان به حضور این اساتید مسائل مربوط به صدور روادید آمریکا مانع از حضور ایشان در اولین کنفرانس اقتصاد ایران شد. با اینحال این امید وجود دارد که این موانع در دومین کنفرانس برطرف شده باشد.
به نظر من اتفاقاً خیلی هم خوب شد که به اساتید دانشگاه های کشور ویزا ندادند.
مثلاً دکتر …. از دانشگاه … فقط می تونست آبروریزی به بار بیاره. چون نه سواد داره، نه بلده خوب ارائه بده، نه شخصیت اجتماعی و ادب داره. واقعاً مایه ننگ دانشگاه و جامعه اقتصادی کشوره (من نمی دونم چه طوری …. استخدام شده، اصلاً حیف اسم استاد که رو اون آدم بذارن !)
امیدوارم حداقل سال آینده دقت بیشتری در انتخاب اساتید ایرانی به عمل بیاد.
اینجا محل تسویه حساب با هیچ شخص یا موسسه ای نیست. متاسفانه نظر شما ربطی به نکته مربوط به موانع حضور دانشگاهیان ایرانی در این قبیل گردهماییها ندارد. و فقط به این خاطر پاک نشده است که خوانندگان متوجه تنگ نظریهایی موجود در جامعه بشوند.
اسم دانشگاه یو اس سی را چرا ننوشتی؟ ما که هیچ !مهدی مجبوری که از ماداگاسکار که نیومده بود که اسم یو اس سی رو ننوشتی
از قلم افتاده بود، ممنون از یادآوریت