راه حلهای کوتاه مدت و استراتژی بلند مدت

در تاریخ آمده است که در نبرد واترلو در واپسین ساعات روز مارشال نی فرانسوی که در حال حمله به موضع نیروهای انگلیسی تحت فرمان ولینگتون بود، تقاضای کمک کرد. ناپلئون علیرغم استراتژیش و لزوم حفظ یک نیروی ذخیره برای آنکه «آن بیچاره شجاع» را نجات دهد یک نیروی هزار نفری را به کمک او فرستاد.  فرمانده انگلیسی موصع مذکور از ولینگتون تقاضای کمک کرد . این جواب را شنید: » متاسفانه بدون تضعیف استراتژی کلی، امکان تقویت موضع شما وجود ندارد.» افسر مذکور جواب داد:» بسیار خوب تیمسار، ما ایستادگی خواهیم کرد.» زمانیکه سواره نظام بلوخر در صحنه حاضر شد، فرانسویان را دیگر ذخیره ای برای مقابله نبود، اما ولینگتون می توانست از نیروی ذخیره خود برای ضد حمله استفاده کند. بقیه داستان تاریخ است و خاتمه حکومت صد روزه ناپلئون.

در کشور ما  و بویژه در امور اقتصادی مواقع بسیاری وجود دارد که حوادث طبیعی و شرایط برونزا بخشهایی از اقتصاد را تحت فشار قرار می دهد و بسیاری از دولت تقاضای کمک می کنند. در هنگام این امور دولت دو گزینه دارد؛ یا راه حلی کوتاه مدت را برگزیند و از شدت فشار برای مدت کوتاهی بکاهد و یا آنکه استراتژی کلی را قربانی نکند.  بنظر می رسد راه حلهای کوتاه مدت محبوبترند . بویژه زمانیکه مردم کارایی و کارآمدی سیاستمداران را با  شاخصهای اقتصادی اندازه می گیرند.

 اگر خبرها را باور کنیم، در زمستان گذشته قطع واردات گاز از ترکمنستان و بحران قطع گاز ناشی از آن و در نتیجه کمبود سوخت برای نیروگاهها برخی را بر آن داشت تا با افزایش خروجی سدها جبران کاهش تولید برق ناشی از کمبود گاز را بنمایند.  تابستان امسال آبی به سدها نمانده بود تا برق را در پیک مصرف تابستانی تامین نماید. راه حلی که در زمستان ساعاتی از آلام مردم و مصرف کنندگان کاسته بود، ساعات  بی برق بیشتری را در تابستان به ایشان تحمیل کرد.

یکی از نکته های برجسته مصاحبه معروف تلویزیونی آقای عبدالعلیزاده وزیر سابق مسکن ذکراین نکته بود؛ که در برابر اصرار مجری به راه حلی برای «الان» به این نکته اشاره کرد که اعطای زمینهای حاشیه شهرها برای حل «موقت» مسکن، استهلاک مرکز و بافتهای درونشهری را به همراه داشته است. راه حلهای موقت تبعات بلند مدتی دارند که نمی توان از آنها براحتی صرفنظر کرد.  در طرحهای کنونی شاید عده ای بخواهند به بهای کم کردن منابع  ویژه استراتژی توسعه کشور راه حلهای موقت و ضربتی را برای حل مسائل اقتصادی  کشور اجرا نمایند. بهای این راه حلهای کوتاه مدت تا مدتها بر گرده اقتصاد کشور سنگینی خواهد کرد. 

1 دیدگاه برای «راه حلهای کوتاه مدت و استراتژی بلند مدت»

مال خودتان را بیفزایید

  1. جناب دادپي
    ممنون از مطالب مفيدتان. در مورد مباحث اقتصاد خرد کاربردي بيشتر بنويسيد.
    ضمنا شما را هم در وبلاگم لينک کردم. باز هم به ما سر بزنيد.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

ساخت یک وب‌گاه یا وب‌نوشت رایگان در WordPress.com. قالب Baskerville 2 از Anders Noren.

بالا ↑

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: