تیمسار رویانیان فرمانده راهنمایی و رانندگی در سخنانی تهدید کرده است که نام خودروهای فاقد ضریب ایمنی بالا را اعلام خواهد کرد. تلفات بالای تصادفات جاده ای در ایران می تواند عوامل متعددی داشته باشد و نگارنده تا بحال تحقیقی درباره این حوادث ندیده است که نشان دهد چند درصد حوادث ناشی از سرعت بالا، سبقت غیر مجاز، وضع بد جاده و یا دید کم بوده است. همچنین درباره ایران آماری منتشر نشده است که نشان دهد در شرایط مشابه کدام خودرو ایمنتر بوده است و کدامیک خطرناکتر.
با اینحال به اتکا به آمار موجود در سطح جهان شکی ندارد که ضریب ایمنی یک خودرو می تواند در شرایط حساس مرگ و زندگی سرنشینان را رقم زند. سخنان اخیر فرمانده محترم راهنمایی و رانندگی به معنای پذیرش این واقعیت است که کنترل پلیس، جریمه بالای متخلفین و حتی اصلاح جاده ها تا حدی می تواند در کاهش حوادث جاده ای موثر باشد. یک خودرو با ضریب ایمنی پائین خطرناکتر از رانندگی با سرعت بالاست.
زمانیکه در بحثهای اقتصادی و در دفاع از بازار رقابتی از مزایای جانبی رقابت و هزینه های جانبی فقدان آن صحبت می کنیم؛ منظورمان تنها هزینه ها و مزایایی نیست که مبلغی معادل آنها وجود دارد. برخی از این هزینه ها می توانند جان انسانها باشند. طی سالهای گذشته انحصاری کردن بازار داخلی باعث ایجاد فضایی شده است که لزوما ارتقا کیفیت را در پی نداشته باشد. برای ارتقاء کیفیت و بهبود ایمنی خودروها تولید داخل بهترین راه اعلام این ضریب ایمنی است.
تجربه نشان می دهد که عرضه کننده در فقدان تقاضا خود را مجبور به کاری نمی بیند، بخصوص کارهایی که معادل هزینه های بیشتر برای اوست. چنانچه مصرف کنندگان همچنان به خرید خودروهای نا امن ادامه دهند و تهدید فرمانده محترم فقط تهدید باشد، عرضه کننده چرا باید بکوشد ضریب ایمنی محصول خود را افزایش دهد؟ اعلام این ضریب ایمنی اولین گام در جهت افزایش اطلاعات مصرف کنندگان و رقابتی کردن بازار است و آنوقت است که تولیدکننده داخلی برای بهبود کیفیت محصول خود دارای انگیزه خواهد بود. و باور کنید تولیدکننده دارای انگیزه می تواند معجزه کند.
گمان نمي كنم كه انگيزه براي پرورش گل در كوير كفايت كند.
شما تا بحال یزد نبودید؟ انگیزه برای کسب درآمد و سودآوری معمولا انگیزه ای بسیار قویست!